Släpp på prestigen Reinfeldt!

”Den nuvarande regeringen har genom sjukförsäkringsreformen skapat ett mycket otryggt system för att få människor att lämna sjukförsäkringen. Ansvaret vilar tungt på de borgerliga ledamöter som tidigare uttryckt en vilja att göra någonting åt de uppenbara bristerna i sjukförsäkringen. Röstar några av dessa med vårt rödgröna förslag, är förändringen inom räckhåll”, så formulerar sig Tomas Eneroth (S), vice ordförande i socialförsäkringsutskottet, i ett pressmedelande före dagens debatt i riksdagen om sjukförsäkringen.

Det är många idag (också utanför oppositionspartierna) som önskar att ett tillräckligt stort antal borgerliga riksdagsledamöter ska ha modet att lyssna till sitt samvete och rösta med oppositionen för att få till stånd en nödvändig översyn och förändring av sjukförsäkringen, vilket statsminister Reinfeldt och socialförsäkringsminister Kristersson hittills gjort sitt yttersta för att förhala och förminska.

Läs exemeplvis debattsidan i dagens Aftonblad där Annica Holmqvists dotter, Emelie, skriver om sina tre julönskningar:

”Jag önskar mig tre saker i julklapp. Den första är att Reinfeldt släpper en del av prestigen i frågan och erkänner att den här reformen gick helt åt pipsvängen oavsett ursprungliga intentioner. Jag tror inte att de ville människor ont, men det är dags att erkänna att det blev effekten. Visst mår människor bra av att jobba och säkert behövde sjukförsäkringssystemet reformeras. Men här blev det helt fel, det måste ansvariga politiker nu erkänna.

Min andra önskan är att borgerliga riksdagsledamöter med förnuftet i behåll ska ta emot den hand som S, V och MP sträckt ut (DN Debatt 28 oktober 2010) och rösta för den motion de rödgröna gemensamt lagt om en förändrad sjukförsäkring.

Sist men inte minst önskar jag att min mamma snart ska finna glädje i tillvaron igen och att hon ska orka leva livet – om än kraftigt beskuret av sjukdom – fullt ut.”

Man kan idag, i likhet med Emelie och hennes mamma och alla de andra som drabbats samt stora delar av organisationssverige, bara hoppas att regeringen Reinfeldt släpper på prestigen, visar prov på sann ödmjukhet och i grunden gör om de orimliga och rättsosäkra sjukreglerna!

  • GW

    Jag ska med intresse följa hur KD-ledamöterna röstar. Dom gick till val med ”För ett mänskligare Sverige”. Upp till bevis att det inte var en lögn eller floskel.

  • Uppriktigt sagt så tror jag att Alliansen precis vill människor ont, så ont att det är obegripligt hur människor kan bli sådana.